VINERI
Astăzi se consumă alimentele de luni, marți, miercuri și joi, la care adăugăm 40 g brânză. Este o sursă bună de calciu și vitamina D.
Proteine+legume+150 g fructe+45g pâine integrală+40 g brânză
1 portie de branza tare (Emmentaler, Gruyere, Volume, parmezan )
1 portie de brânzeturi cremoase, cum ar fi Camembert, Brie, brânză Reblochon, capră .
1 portie de branza proaspata, cu 15-20% grasime (mozzarella, branza feta, Emmentaler).
Sport – 30 minute de mers rapid + 2 serii de exerciții (sau 45 minute de mers rapid)
Tărâțe de ovăz – 1,5 lg
Tolerate – 1 aliment tolerat
Băuturi – 1,5 l de apă minim (consum limitat de sare)
Bautura de Vineri – Ceai verde cu piper de Cayenne
Și azi păstrăm infuzia în ”meniu”. Folosiți jumătate din sucul unei lămâi verzi și 3 lg de îndulcitor.
Beți rece!
Exemplu de meniu:
Micul dejun | 1 cafea (cu îndulcitor și lapte degresat) sau ceai+ 2 felii de pâine integrală
+ 1 felii de șuncă de curcan + 40 g cașcaval |
Pranz | Ciorbă+ sarmale
+ 1 fruct |
Gustare | 1 felie de cheesecake cu lămâie |
Cina | 2 felii fritata cu ardei și ciuperci |