Varza la cuptor
Ehe…nu va ganditi si la ciolan. Deocamdata doar reteta de varza “calita”, dar la cuptor. Ciolanul o sa vina mai incolo cand o sa aveti voie, eventual la masa de sarbatoare de la Consolidare sau in Stabilizare. dar e buna si o mancare de varza simpla.
Nu este nici reteta asta foarte complica, se face aproape singura si e numai buna pentru dieta Dukan.
Faza Consolidare, Croaziera
Portie pentru 2 zile
Ingrediente:
- 1/2 varza (medie)
- 1 morcov
- 1 ceapa
- patrunjel si marar verde
- 3 frunze de dafin
- 150 gr de sos de rosii
- sare, piper
Ungem tigaia de teflon cu f putin ulei (puneti pe un servetel, avem voie 3 picaturi de ulei si calim ceapa tocata marunt (amestecati constant in ea). Apoi taiam varza subtire de tot si o punem intr-o cratita impreuna cu morcovul dat prin razatoare. adaugam si ceapa calita, patrunjelul si mararul tocate marunt, foile de dafin, sosul de rosii si condimentele. Amestecam bine toate ingredientele si apoi turnam o cana de apa (cat sa le acopere).
Punem o folie de aluminiu pe cratita si o introducem in cuptorul incins la 180 de grade. O lasam in cuptor circa 2 ore – 2 ore si un sfert, eventual amestecand in ea la circa 30 minute odata.
Gata, v-am spus ca se face aproape singura, si e buna de tot!