Vafe delicioase (sau gofre/waffles)
De cand am gustat prima data celebrele vafe belgiene mi-am dorit mereu sa pot face si eu acasa. Asa ca la un moment dat mi-am cumparat un aparat special care sa le faca si am tot incercat diverse variante de retete si cu diverse combinatii.
Incet incet cei din familie au devenit fani ai vafelor, dar dupa ce am ramas insarcinata si nu ma simteam tocmai in apele mele in bucatarie am renuntat sa le mai fac. Pana ieri, cand pur si simplu mi-am adus aminte de ele vazand aparatul in cutie in camara. Asa ca l-am scos, l-am sters de praf si m-am apucat de treaba. Ce bune au fost!
Nu va mai spun ca daca aveti un copil de scoala sunt perfecte de pus in pachetul pentru scoala. Sau pot fi luate la service si savurate alaturi de o cafea in diminetile mohorate cum e cea de azi. Merg nemaipomenit cu fructe diverse, dulceturi, sirop de caramel, de vanilie, de ciocolata….. ufff…cred ca ajung din nou in bucatarie J
Si chiar daca aceasta nu este o reteta dukan, nu uitati ca pe site gasiti si varianta de gofre dukan aici.
Faza Consolidare (masa de sarbatoare), Stabilizare definitive
Scara nutritionala: Duminica (masa de sarbatoare)
Ingrediente:
-125 g unt la temperatura camerei
-100 g zahar
-3 oua
-250 g faina alba
-200 ml lapte
- zahar vanilat sau esenta de vanilie
- 3 lgt praf de copt
- 1 vf cutit bicarbonat de sodium
-optional se poate pune coaja rasa de lamaie sau portocala pentru aroma
Preparare:
Spumam untul cu mixerul si apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat/esenta de vanilie si ouale. Continuam sa mixam pana se omogenizeaza compozitia. Scoatem mixerul deoparte.
Adaugam faina/praful de copt/bicarbonatul si le integram in compozitie cu o spatula. Reveniti cu mixerul si adaugati treptat laptele. Mixati pana compozitia este omogena. Compozitia trebuie sa curga din lingura ca o smantana mai groasa.
Daca e nevoie completati cu lapte sau cu faina, dupa caz.
Puneti cu polonicul compozitia in aparatul incins si coaceti in functie de instructiunile aparatului (aparatele de vafe sunt diferite si au forme/modele diferite).
Scoateti la racit pe un grilaj pentru a nu se umezi. Le puteti consuma calde sau reci.
Sper sa va placa reteta si astept un feedback de la cei care o incearca.
Pofta buna!