Tzatziki
Da, se poate face tzatziki si pentru dieta Dukan. Si iese chiar bun!
Pentru cine nu stie tzatziki este un aperitiv de origine greaca utilizat si ca sos pentru mai multe tipuri de mancaruri, dintre care pot fi mentionate Souvlaki si Gyros. De mentionat este faptul ca tzatziki se consuma intotdeauna rece, imediat ce a fost scos din frigider. Originea acestui sos este strans disputata de catre tarile balcanice si cele oriental-mediteraneene, devenind insa in timp o reteta zonala.
Reteta originala de tzatziki se prepara folosind iaurt obtinut din lapte de oaie sau capra cu usturoi, castraveti, sare, ulei de masline, piper, marar, insa noi vom pregati o varianta Dukan a acestuia.
Faza Croaziera, Consolidare
Portie pentru 1 persoana
Ingrediente:
- 2 castraveti cornison sau echivalentul acestora dintr-un castravete mare
- ½ legatura de marar verde
- 1 catel de usturoi
- 1 iaurt degresat
- sare
Am tocat castravetele foarte subtire (l-am taiat in 6 si apoi l-am tocat). Apoi am adaugat mararul tocat si el foarte marunt. Catelul de usturoi se piseaza si se adauga celorlalte ingrediente. In final am turnat iaurtul si am pus sare dupa gust. L-am lasat 1 ora in frigider dupa care l-am servit cu viteza luminii ca pofteam la el.
Il puteti consuma ca atare sau il puteti combina cu un gratar de pui sau curcan, sau oricum va surade voua.