DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tort “Trio” Dukan

Se apropie zilele îndrăgostiților așa că se cere musai un tort de sărbătoare, nu-i așa? M-am tot gandit ce și cum, până a ieșit un tort pe cât de simplu pe atât de gustos. La nume m-am cam încurcat, am apelat la soț și până la urmă i-am spus ”Trio” pentru că e în trei straturi. Rețetă Dukan, cum altfel!

Și am pornit în căutări. Am gasit la Lidl (norocul meu) o tavă în formă de inimă, chilipir de-a dreptul – 14 lei (grabiti-vă dacă vreți și voi) și cum am ajuns acasă m-am pus pe treabă.

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

 2 porții

Ingrediente pentru blat:

-2 oua

-2 linguri cu varf de amidon

-3-4 linguri indulcitor pudra (după gust)

- 1 linguriță plină cu praf de copt

- estență de vanilie

Ingrediente pentru cremă 1:

-1 plic cu budincă de caramel (am trișat aici, merge si cu budincă home-made, dar eu vroiam să fie o altă aromă)

-450 ml lapte degresat

-2-3 linguri de îndulcitor pudră

Ingrediente pentru cremă 2:

- 1 cutie de quark (250 g)

- 2-3 linguri îndulcitor lichid

-1 fiolă esență de rom

-4 foi de gelatină

- 50 ml lapte degresat

Blatul se face în mod clasic. Se separă albușurile și se bat spumă tare cu mixerul. Se adaugă apoi gălbenușurile și se scoate mixerul. Adăugăm în ploaie (lingură cu lingură) îndulcitorul pudră, praful de copt, amidonul și esența de vanilie și amestecăm încet cu o lingură de lemn. Turnăm compoziția în tava de silicon și o introducem în cuptorul încins la 180 grade. O lăsăm la copt cca 20 de minute (facem testul cu scobitoarea), fiind o cantitate mai mică se coace destul de repede. Chiar dacă ea crește o să vedeți că se lasă puțin după ce o scoateți din cuptor. Așteptați 5 minute și apoi scoateți blatul din forma de silicon pentru a se răci (dacă îl lăsați acolo s-ar putea să facă un condens în partea de jos). Cand s-a răcit îl puneți din nou în forma de silicon și însiropați-l cu următorul sirop: 50 ml apă călduță, o lingură îndulcitor și o fiolă esență de rom.

Până se răcește blatul ne ocupăm de creme. Amândouă sunt ușor de făcut.

Pentru budincă urmați instrucțiunile de pe plic. Când este gata o lăsați la răcit 10 minute apoi o turnați peste blat în forma de silicon și o nivelați. Introduceți tava la frigider pentru 15 minute.

Pentru partea superioară mai întâi puneți gelatina la hidratat într-un bol cu apă. Apoi turnați quark-ul într-un bol și amestecați cu îndulcitorul și esența de rom. Gelatina hidratată o puneți în cei 50 ml de lapte degresat încălzit în prealabil și amestecați bine până se dizolvă. Turnați laptele peste quark si uniformizați.

În final, crema de quark se toarnă peste budincă, se uniformizează și se introduce din nou în frigider. Se lasă la rece cel puțin 3-4 ore și apoi se consumă rece.

După cum spuneam o rețetă de tort Dukan, ușor de făcut și numai bună pentru a sărbătorii dragostea!

Poftă buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: