DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tort Fanta

În sfârșit a sosit vremea pentru acest tort. Spun asta pentru că am așteptat să apară și la noi fanta zero ca să vă pot recomanda acest tort. Rezultatul a fost pe măsură, și dacă vă doriti o prăjitură/tort pentru o ocazie specială vă recomand cu drag aceasta rețetă. Să trecem la treabă.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente blat tavă de 18 cm diametru:

-3 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz (de preferat măcinate)

- 2 lg tărâțe de grâu

- 6 lg lapte praf degresat

- îndulcitor după gust

-2 lg cacao degresată (eu am avut degresata așa că am pus mai multă, dacă aveți din cea cu 11% grăsime puneți doar 1 lg)

- ½ lgt praf de copt

Ingrediente sirop:

-100 ml lapte degresat

- esență de portocale

- 1-2 lg îndulcitor

Ingrediente cremă de brânză:

-350 g brânză degresată

-esență de vanilie

-îndulcitor după gust

Ingrediente budinca de fanta:

-1 plic budincă de vanilie

-400 ml fanta zero

-2 folii de gelatină

- 2 lg îndulcitor

Preparare blat. Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem cu puțină sare spumă tare cu mixerul. Turnăm gălbenușurile peste spuma de albușuri și amestecăm. Oprim mixerul și adăugăm pe rând ingredientele uscate (tărâțele, laptele praf degresat, îndulcitorul, cacaua,  praful de copt). Amestecăm încet compoziția de sus în jos. O turnăm într-o tavă cu pereți detașabili cu diametrul de 18 cm (pe fund am pus hârtie de copt) și o dăm la cuptorul încins la 180 grade circa 30-35 minute (testul cu scobitoarea). Dacă aveți tava mai mare creșteți cantitățile (încă un ou, 2 lg tărâțe de ovăz, 1 lg tărâțe de grâu…). Lăsați blatul la răcit.

Preparare crema de brânză: Amestecați brânza cu esența de vanilie și îndulcitorul.

Preparare budincă de fanta. Puneți gelatina la hidratat în apă la temperature camerei. Puneți apoi 350 ml fanta la fiert. Restul de 50 ml îi amestecați cu budinca de vanilie și îndulcitorul. Când sucul clocotește adăugați compoziția din bol și lăsați să fiarbă budinca până devine translucidă. Luați de pe foc și adăugați gelatina hidratată (scursă de apă).  Omogenizați și lăsați la răcit.

Asamblare tort. Lăsăm blatul în tava în care l-am copt. Îl înțepăm din loc în loc cu scobitoarea și turnăm deasupra siropul (pentru sirop încălzim laptele și îl amestecăm cu celelalte ingredient). Puneți crema de brânză peste blat, iar apoi turnați budinca de fanta (să fie recișoară nu caldă). Dăm tortul la frigider 2-3 ore și gata! Un desert delicios!

 Poftă bună!

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: