DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tort cu portocale si crema de branza

S-ar putea sa fie ultima rețetă de desert pe care v-o mai dau anul ăsta. Sau cine știe….

Dacă vă surâde puteți să îl pregătiți chiar pentru masa de Craciun sau de Revelion. E un tort fresh și lejer, așa că va fi pe placul tuturor, sunt convinsă. Dacă nu aveți făină de konjac atunci o puteți înlocui cu 2 lg de amidon de porumb și gata.

Faza Consolidare, Stabilizare definitivă (poate fi adaptat pentru ATAC si CROAZIERA)

Scara nutrițională – începând de Miercuri

Ingrediente blat:

-4 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz

- 4 lg lapte praf degresat

- 1 lgt făină de konjac (sau 2 lg amidon de porumb)

- 4 lg xilitol (îndulcitor)

- 50 ml suc de portocale

- 1 lgt praf de copt

- 1 vf de sare

- 1 lg esență de unt

Ingrediente cremă de brânză:

-250 brânză cremoasă degresată

- 150 iaurt grecesc degresat

- 4-5 lg xilitol (îndulcitor)

- 1 lg esență de unt

- 6 foi de gelatină

- 30 ml lapte

Ingrediente jeleu de portocale:

-150 ml suc de portocală

- 4 foi de gelatină

Preparare blat:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă împreună cu sucul de portocale se amestecă într-un bol. Peste ele se adaugă tărâțele, laptele praf degresat și făina de konjac (sau amidonul). Compoziția o să fie mai densă.

Albușurile cu puțină sare se bat spumă tare. Se combină spuma de albușuri cu compoziția de gălbenușuri și se adaugă îndulcitorul, praful de copt și esența de unt.

Se toarnă în tava de silicon (circa 22-24 cm diametrul) și se bagă în cuptorul încins la 180 de grade. Se coace circa 30 minute (sau până trece testul scobitorii).

Se lasă la răcit.

Preparare cremă:

Se pune gelatina foi la hidratat.

Într-un bol se amestecă brânza cu iaurtul grecesc. Se adaugă xilitolul si esența de unt. Puteți folosi orice aromă e pe gustul vostru.

După ce s-au hidratat foile de gelatină se dizolvă în laptele călduț și se toarnă peste cremă. Se omogenizează compoziția.

Blatul se lasă în tava în care l-ați preparat, deoarece va fi mai ușor de asamblat tortul. Puteți să îl însiropați fie cu suc de portocală, fie cu lapte sau puteți să îl lăsați așa.

Peste blat se toarnă crema de brânză și se lasă la frigider circa 30 minute.

Preparare jeleu de portocale:

Se pune gelatina foi la hidratat.

Între timp se încălzește sucul de portocală în care dizolvăm gelatina hidratată.

Decorăm tortul cu felii de portocală tăiate foarte subțire (atenție, spălați cât de bine puteți portocalele) și apoi turnăm peste jeleul de portocale.

Lăsăm la frigider cel puțin 2-3 ore după care se poate consuma.

Pentru a fi și mai ușor de scos din tavă puteți să puneți pe fundul și lateralele tăvii folie de plastic și apoi să asamblați tortul peste aceasta. În felul acesta e mai ușor de scos, ținând de marginile foliei.

Poftă bună!

Pentru ATAC si CROAZIERA se poate inlocui sucul de portocale din blat si jeleu cu fanta O si se poate adauga un plus de aroma cu esenta de portocale!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: