DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tort cu mousse de lamaie

Aveam așa ceva în minte de mult timp însă abia acum am reușit să îl pun în aplicare. Așadar un tort cu mousse de lămâie, o rețetă în totalitate dukan care sper să vă placă și să îl pregătiți pentru mesele de sărbătoare. Nu va speriati daca pare lunga reteta, e foarte usor de facut o sa vedeti.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 1 (după ingrediente), 4-6 după cantitate

Ingrediente pentru blat (tava rotundă de 18 cm diametru):

-2 ouă

- 2 lg tărâțe de ovăz

- 2 lg tărâțe de grău

- 1 lg amidon sau tărâțe de psyllium

- 1 lg de lapte praf degresat

-  1 lg brânză degresată

- ½ lgt praf de copt

- 3 lg îndulcitor

- 1 lgt coajă de lămâie rasă

- esență de vanilie

Ingrediente cremă:

-2 gălbenușuri

- 1 cutie quark (250 g)

- 3 lg lapte degresat

- 3 foi de gelatină

- 3 lg îndulcitor pudră

- esență de cafea

Ingrediente pentru mousse-ul de lamaie:

-2 albușuri

- 250 gr brânză degresată scursă de apă

- 3-4 lg îndulcitor pudră

- esență de lămâie

- 5 foi de gelatină

- 40 ml de lapte degresat

Preparare blat:

Separăm albușurile și le batem spumă tare cu mixerul. Într-un bol separat amestecăm gălbenușurile cu tărâțele de ovăz, tărâțele de grâu, laptele praf, brânza, amidonul și îndulcitorul pudră. Adăugăm esența de vanilie, coaja de lămâie și praful de copt. Cu o lingură luăm din spuma de albușuri și o integrăm în compoziția de gălbenușuri și omogenizăm.

Turnăm toată compoziția în tavă și o introducem în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade. O lăsăm la copt circa 30 minute (facem testul cu scobitoarea). Eu am folosit o tavă cu pereți detașabili.

Pregatim siropul pentru trampat blatul astfel: punem la fiert puțină apă cu o lingură îndulcitor lăsăm câteva minute, luam de pe foc si adaugam și un strop de esență de lămâie. Când s-a răcit puțin stropim blatul în tavă cu el.

Scoatem blatul la răcit și ne apucăm de prima cremă. Mai întâi punem cele 3 folii de gelatină la hidratat în apă la temperature camerei. Mixam bine gălbenușurile cu îndulcitorul și laptele până se dizolvă îndulcitorul și apoi continuăm să amestecăm (doar cu o lingură) pe baie de abur până când compoziția se îngroașă puțin. Oprim focul, apoi adaugam gelatina hidratată și amestecăm continuu până se dizolvă aceasta în crema fierbinte. Așteptăm 10 minute să se răcească, incorporăm și quarkul și esența de cafea, mixăm bine pentru omogenizare și turnăm peste blatul însiropat în tava în care l-am făcut.

Introducem în frigider și așteptăm circa 30-45 minute.

Preparare mousse:

Mai întâi ne ocupăm de hidratatea gelatinei. Albușurile le mixăm bine cu mixerul până rezultă o spumă foarte fermă. Separat într-un bol mixăm brânza cu îndulcitorul și esența de lămâie. Laptele degresat îl încălzim bine și dizolvăm în gel gelatine hidratată. Turnăm gelatina preparată peste brânză și omogenizăm. Luăm apoi o spatulă și integrăm albușurile în brânză, cu mișcări de sus în jos, încet ca să rămână aerată. Turnăm mousse-ul peste cremă și blat, nivelam cu o spatulă și dăm la frigider pentru cel puțin 4-5 ore 9preferabil peste noapte).

Este cel mai rafinat desert dukan pe care l-am gustat până acum și sper să vă placă și vouă.

Poftă bună!

P.s. Pentru tava mai mare cresteti sau dublati cantitatile de ingrediente. Se poate folosi si tava de silicon.

P.s.2 Daca vreti sa faceti o varianta ptr familie faceti acelasi blat (sau unul clasic) si la crema si mousse inlocuiti indulcitorul cu zahar. O sa le placa in mod garantat!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: