Tort cu mascarpone, zmeura si banane
Zile de vară, căldură mare…. Parcă totuși nu am da drumul la cuptor să coacem un blat de tort. Și atunci ce facem dacă vrem un desert mega delicios sau avem musafiri care se așteaptă să îi servim cu ceva bun? Apelăm la o rețetă rapidă de tort a cărei preparare ne ia cel mult 10 minute. Plus cele vreo 2 ore în care îl păstrăm la frigider…și gata.
Nu face parte din categoria de retete dukan, dar cu siguranță la masa de sărbătoare poate fi consumată (mai ales de cei care sunt la Scara nutrițională). Singura problemă ar fi să te oprești după prima felie. Cam greu.
Rețeta nu îmi aparține, am găsit-o aici, am încercat-o și cu siguranța o vom repeta destul de des.
Faza Consolidare (masa de sărbătoare), Stabilizare
Scara nutrițională – Duminica
Ingrediente
(am folosit o tavă cu diametrul de circa 20 cm):
-14-16 pișcoturi
- 200 g mascarpone
-200 g frișcă lichidă
- 200 g zahăr pudră (se poate folosi și îndulcitor)
- esența de vanilie
- 400 g zmeură proaspătă sau congelată
- 2 banane
- sucul de la jumătate de portocală mai mare
- 2-3 lg de zahăr pudră
Preparare:
Zmeura o amestecăm cu sucul de portocale și cu cele 2-3 lg de zahăr pudră și o lăsăm deoparte câteva minute să se lase sucul. În cazul în care folosiți zmeură congelată o lăsați mai întâi la decongelat.
Între timp în tava/vasul în care preparăm tortul punem hărtie de copt pe fund și pe margine (ca să fie mai ușor de scos. Eu am folosi tava cu pereți detașabili și m-a ajutat foarte mult.
Rupem pișcoturile în bucățele și le împărțim în 2 grămăjoare.
Apoi ne ocupăm de cremă. Amestecăm mascarpone cu zahărul pudră, adăugăm esența de vanilie și frișca lichidă și apoi mixăm până se întărește frișca.
Trecem la asamblat.
Punem un strat de pișcoturi, turnăm deasupra jumătate din zmeură cu siropul lăsat (ca să se înmoaie pișcoturile), adăugăm jumătate din cremă, apoi un strat de felii de banane. Repetăm operațiunea cu cele patru straturi (se vede și în foto).
După ce e gata îl lăsăm în frigider cel puțin 2 ore să se așeze.
Este absolut delicios și sper să îl încercați și voi.