Tofu sticks
Cineva ma intreba daca nu am vreo reteta cu tofu. Acum am! M-am pus pe research si bine am facut pentru ca in sfarsit am gasit o reteta de “crontanele” sarate. Spre surprinderea mea (care in mod uzual nu consum tofu), rezultatul a fost o surpriza foarte placuta, pe care cu placere v-o impartasesc si dvs. Asadar o noua reteta Dukan!
Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- 125 g tofu
- 1 ou
- 1 lgt drojdie uscata
- 1 lg amidon (daca nu puneti amidon se poate consuma si in faza de atac)
- praf de sare
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine de tot, cel mai bine folosind mixerul. Nu o sa aiba chiar consistenta de pasta, dar este in regula. Intre timp incalziti cuptorul la 180 grade.
Intr-o tava acoperita cu hartie de copt intindeti compozitia in forma dreptunghiulara. Presarati rozmarin si chimen deasupra.
Introduceti tava la cuptor si lasati acolo 10-12 minute. Scoateti apoi tava si cu un cutit (eu l-am folosit pe cel de pizza) taiati fasii de circa 1 cm grosime si 5-6 cm lungime (a se vedea in poza de mai jos).
Introduceti din nou in cuptor si mai coaceti inca 20 minute (urmariti culoarea). Se consuma reci!
Pofta buna!
Sursa aici