DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Toast cu sunca

Ce să mai pregătim pentru un mic dejun sau un snack rapid între mese? Cum să mai consumăm tărățele de ovăz astăzi? Sunt întrebări pe care și le pun cu siguranță toți cei care urmează dieta dukan. Partea plăcută e că mereu reușit să găsim variante gustoase, care să ne facă să nici nu ne dăm seama că suntem la dietă. Așa că iată o nouă propunere din partea mea.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 ou

- 100 g brânză degresată

- 1 lg amidon de porumb (renuntati la el in atac)

- 2 lg tărâțe de ovaz măcinate (sau grau daca vreti sa le folositi pe cele de ovaz la alta reteta)

- sare, piper, ierburi aromate

- 1 vf de cuțit de praf de copt (opțional)

- 2 felii de șuncă degresată de pui sau jambon de curcan

Preparare. Se bate oul și se amestecă cu brânza. Se adaugă amidonul, tărâțele, condimentele și praful de copt. Se întinde compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, în formă dreptunghiulară sau pătrată (de dimensiunea a 4 felii normale de toast). Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade și se lasă 20 minute. În cuptor se umflă foarte tare (se vede în poză) dar apoi se lasă.

Scoatem tava și lăsăm să se răcească. Tăiem in jumătate și apoi așezăm șunca pe o parte și acoperim cu cealaltă jumătate. Ies astfel 2 toast-uri. Dacă sunteți la PL adăugați câte o frunză de salată, ardei, felii de castraveți sau ce vreți voi. Cine găsește cașcaval sau brânză topită în limita de grăsime permise poate să îl adauge. După ce le-am umplut le punem în aparatul de toast și gata!

Dacă nu aveți aparat puteți să le mai puneți la cuptor căteva minute. Delicios!

Poftă bună!

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: