Terina de pui cu legume
Terina este o mancare care poate fi consumata ca aperitiv. Aceasta reteta este foarte potrivita pentru zilele de PL din dieta Dukan, dar daca eliminate grasimile o puteti consuma si in zilele de PP, adica si in faza de atac. Este tot o reteta care se prepara rapid, este gustoasa si mai mult, este o reteta Dukan. Nu uitati insa, terina de pui cu legume este un fel potrivit pentru intreaga familie, inclusive pentru cei mici.
Faza Croaziera, Consolidare
Ingrediente:
-500 gr piept de pui tocat (sau curcan)
-1 ceapa alba
-1 ardei gras galben
-1-2 morcovi
-1 mana de fasole galbena
-sare, piper, boia
Mai intai am curatat morcovul si impreuna cu fasolea galbena l-am pus la fiert cca 15-20 minute, apoi le scoateti si le lasati putin la racit. Intre timp, ceapa alba o curatati si o dati prin razatoarea cea mica si taiati ardeiul gras in cubulete mici. La fel si morcovul il taiati cubulete, iar pastaile de fasole daca sunt prea lungi le taiati mai mici.
Peste carnea tocata turnati toate legumele (ceapa, ardeiul, morcovul si fasolea), puneti si condimentele si amestecati totul cu grija. Turnati compozitia intr-o tava de silicon (musai, ca nu se lipeste) si introduceti in cuptorul incins la 180 grade. Lasati la cuptor 45-50 minute, apoi scoateti tava si mai lasati ternia in tava la racit circa 10-15 min. apoi o scoateti. Se pastreaza la fricider si se consuma rece.
Pofta buna!