DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

“Terina” cu ciuperci si curcan

In cautarile mele am gasit mai multe modalitati de a prepara terina. Terina, conform dictionarului, reprezinta un pateu copt într-un vas special cu (sau fara) capac, servit rece si feliat. O sa urmeze si retete clasice de terina, dar de data asta va propun o terina care aduce cu ceea ce noi cunoastem sub numele de piftie, din cauza gelatinei formate. Bineinteles merge de minune in dieta Dukan, dar nu uitati ca este o reteta Dukan care poate fi consumata si de catre ceilalalti membrii ai familiei (asta daca vreti sa o impartiti cu ei).

Faza Croaziera, Consolidare

2 portii

Ingrediente:

-          O pulpa/piept de curcan fara pielita

-          400 grame de ciuperci

-          1 ceapa alba

-          1 legatura patrunjel verde

-          Sare, piper

-          1 plic de gelatina (6 foi)

-          250 ml de supa de curcan

Se pune carnea la fiert, dupa cum spuneam fara piele (daca vreti sa faceti pentru intreaga familie, cand nu sunteti la dieta, lasati pielita). Dupa ce s-a fiert carnea bine de tot o lasati la racit. Intre timp taiati ciupercile in 4 bucati (sau mai marunt daca sunt ciuperci mai mari) – eu am folosit champignoane, si le puneti intr-o tigaie antiaderenta peste care puneti capacul. Le lasati circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Dupa 10 minute puneti si ceapa taiata marunt, si mai pastrati pe foc 15-20 minute, sub capac si amestecand rar in ele. Cand s-au facut, le amestecati cu fasiile de carne de curcan si adaugati la compozitie si patrunjelul verde tocat marunt.

Nu uitati, sa puneti foile de gelatina in apa la temperatura camerei si sa le lasati cca 10 minute la hidratat. Apoi luati cei 250 ml de supa de curcan pe care o mai incalziti pe foc daca s-a racit si inmuiati foile de gelatina tinute anterior la hidratat, amestecand pana se dizolva. Atentie! Nu lasati sa fiarba gelatina!!

 Turnati pe fundul unei tavi de silicon (a mea are 23 cm x 9 cm, ideea e sa fie tava dintr-aia ingusta), gelatina si apoi puneti intreaga compozitie de curcan si ciuperci. Peste compozitie turnati restul de gelatine si uniformizati. Introduceti la frigider si lasati cateva ore, de preferat peste noapte. Este un preparat care poate fi consumat cu success acum cu  ocazia sarbatorilor de iarna.

Pofta buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: