Tarta cu dovleac
Încă mai e destul dovleac plăcintar pe piața. Și asta înseamnă mai multe deserturi pentru noi. E la îndemâna tuturor, nu costă mult iar piureul de dovleac se poate păstra și la congelator. Așa că haideți să profităm de el. Astăzi încă o rețetă care se potrivește dietei dukan, dar nu numai.
Faza Consolidare, Stabilizare
Scara nutrițională – începând de Joi
Ingrediente crustă:
-6 lg făină integrală
-6 lg lapte praf degresat
- 2 lg tărâțe de ovăz măcinate fin
- 3 lg îndulcitor pudră
- 1 esență vanilie
- 2 gălbenușuri
- un vârf de sare
- 3-4 lg lapte degresat (sau cât e nevoie)
- 1 lgt praf de copt
-1 cub unt (opțional pentru masa de sărbătoare)
Ingrediente umplutură:
-1 cană piure de dovleac
- 2 ouă
- 4 lg îndulcitor pudră
- 1 iaurt grecesc degresat
- 1 lg scorțișoară
- esență de portocale
Preparare:
Punem ingredientele uscate într-un vas. Adăugăm galbenușurile, esența de vanilie, untul (dacă e cazul) și apoi laptele (pe rând câte o lingură). Și frământăm aluatul. S-ar putea să fie lipicios din cauza laptelui praf. Încercați să faceți un aluat care să stea compact și introduceți-l în frigider pentru circa 10 minute.
Îl scoatem din frigider (se întărește destul de bine). Ca să îl întind mai ușor eu l-am pus între 2 folii de aluminiu și apoi am întins foaia. Tava mea are circa 20-22 cm în diametru iar foaia am întins-o suficient cât să se potrivească în tavă. Am înțepat aluatul din loc în loc cu o furculiță și am pus tava la cuptor la 180 grade pentru 5-7 minute.
Între timp preparăm umplutura, adică amestecăm toate ingredientele și omogenizăm compoziția.
Scoatem tava și turnăm umplutura peste crustă, după care introducem din nou tava în cuptor pentru 25-30 minute. Dupa ce scoateti tava puteti sa o acoperiti cat o lasati la racit cu o folie de silicon (se mai inmoaie crusta putin).
Lăsăm la rece. Se consumă pudrată cu scorțisoară și îndulcitor!
Poftă bună!