Supa cu ciuperci si conopida
O supă ușoară care poate fi consumată de toată familia. Conopida are proprietăți multiple, iar ciupercile reprezintă o sursă importantă de proteină vegetală. Așadar, propun să diversificați și să încercați și această variantă.
Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-250 g ciuperci
- ½ căpățână conopidă
-1 morcov
- 2-3 roșii
- 1 ceapă albă
- 1 mână fasole galbenă
- o bucată țelină
- sare, piper
- pătrunjel verde
Preparare. Într-o oală se pun circa 2 litrii de apă rece, se pun morcovii tăiați rondele, ceapa tocată, țelina cubulețe, roțiile tăiate cubulețe (sau jumătatți dacă folosiți cherry) și fasolea verde. Se dă la fiert circa 20 minute. Între timp ciupercile tăiate felii le sotăm într-o tigaie circa 5 minute și apoi le scurgem de zeamă. Conopida o desfacem în bucățele mici. Adăugăm ciupercile și conopida în supa de legume, condimentăm cu sare și piper și lăsăm să fiarbă în continuare. Când legumele sunt fierte oprim focul și adăugăm pătrunjelul tocat mărunt. Se consumă caldă.