Sufleu de ficatei de pasare
V-am promis o reteta in care sa puteti incorpora sosul Bechamel asa ca iat-o! E luata din cartea de retete a dr. Dukan deci este 100% pentru dieta Dukan. Din nou va spun ca nu este o reteta foarte greu de facut, iar pe deasupra are un gust “intersant”, cum a spus sotul (in sensul bun).
Faza Croaziera, Consolidare
2 portii
Ingrediente:
- 250 gr ficatei de pasare
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura de patrunjel verde
- 3 oua
- 500 ml de sos Bechamel
- sare, piper
Se “prajesc” ficateii intr-o tigaie antiaderenta (dr. spune ca poate fi unsa cu ulei), apoi ii tocam bucati mai mici, impreuna cu usturoiul si patrunjelul verde. In sosul Bechamel (reteta aici)pregatit anterior adaugam ficateii tocati (amestecati cu patrunjelul si usturoiul) si cu galbenusurile de ou.
Amestecam bine compozitia. Batem albusurile spuma si le incorporom treptat in amestecul pregatit mai sus. Adaugam sare si piper.
Turnam compozitia intr-un vas de yena (al meu a fost mai mare si a iesit cam subtire sufleul) si introducem vasul in cuptorul incins la 180 grade. Lasam pana se rumeneste bine de tot (cam 30-35 minute). Scoatem vasul si il lasam la racit, iar apoi il pastram in frigider. Iese foarte bun, mai ales daca va plac ficateii de pasare.