Shirataki cu creveti
Dacă mai aveți la îndemână shirataki și vă plac creveții atunci le puteți combina într-o rețetă dukan plăcută. Dacă nu sunteți la dietă puteți să folosiți pastele normale, rezultatul e la fel de bun. Deasemenea, este o masă care se pregătește rapid, ceea ce contează atât de mult pentru unii dintre dumneavoastră.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 ceapă tocată mărunt
- 4 căței de usturoi
- fulgi de chili
- 3 lg de vin alb
- 2-3 roșii, tocate bucăți
- 250 g creveți
- sare, piper, oregano
- pătrunjel și busuioc verde tocat
- 250 g paste shirataki
Preparare:
Ceapa se ”călește” într-o tigaie antiaderentă (opțional se poate folosi o linguriță de ulei de măsline) pentru 1-2 minute și apoi se adaugă usturoiul și fulgii de chili și se păstrează pe foc pentru încă 1 minut. Adăugăm vinul, roșiile și condimentele (sare, piper, oregano) și dacă este cazul puțină apă. Se lasă pe foc amestecând din când în când pentru circa 12-15 minute. Daca e cazul mai ad[ugam apa pe parcurs.
La sfărșit adăugăm creveții în tigaie și mai gătim 2-3 minute. Se adaugă peste pastele spălate în 2-3 ape înainte (dacă doriți puteți pune pastele la fiert până dau în clocot), se amestecă și se adaugă pătrunjelul și busuiocul tocat. Se consumă calde.
Poftă bună!