DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Shirataki cu creveti

Dacă mai aveți la îndemână shirataki și vă plac creveții atunci le puteți combina într-o rețetă dukan plăcută. Dacă nu sunteți la dietă puteți să folosiți pastele normale, rezultatul e la fel de bun. Deasemenea, este o masă care se pregătește rapid, ceea ce contează atât de mult pentru unii dintre dumneavoastră.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 ceapă tocată mărunt

- 4 căței de usturoi

- fulgi de chili

- 3 lg de vin alb

- 2-3 roșii, tocate bucăți

- 250 g creveți

- sare, piper, oregano

- pătrunjel și busuioc verde tocat

- 250 g paste shirataki

Preparare:

Ceapa se ”călește” într-o tigaie antiaderentă (opțional se poate folosi o linguriță de ulei de măsline) pentru 1-2 minute și apoi se adaugă usturoiul și fulgii de chili și se păstrează pe foc pentru încă 1 minut. Adăugăm vinul, roșiile și condimentele (sare, piper, oregano) și dacă este cazul puțină apă. Se lasă pe foc amestecând din când în când pentru circa 12-15 minute. Daca e cazul mai ad[ugam apa pe parcurs.

La sfărșit adăugăm creveții în tigaie și mai gătim 2-3 minute. Se adaugă peste pastele spălate în 2-3 ape înainte (dacă doriți puteți pune pastele la fiert până dau în clocot), se amestecă și se adaugă pătrunjelul și busuiocul tocat. Se consumă calde.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: