Saramura de pui
Rețeta asta aștepta de mult să fie postată, dar am tot amânat-o. Acum în sfârșit i-a sosit momentul așa că am să vă împărtășesc rețeta după care fac eu saramura de pui, un mix după mai multe rețete găsite și adaptată nouă. Sper să vă placă și vouă și să o puneți în aplicare.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-4-5 pulpe de pui
- 3 ardei copți
- 3 căței de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 ceapă
-3-4 roșii
- boia de ardei dulce
- sare, piper, cimbru
- pătrunjel verde
Preparare. Bucățile de pui condimentate cu sare și piper, și roșiile tăiate felii se pregătesc pe grătar. Punem 3 căni de apă la fiert împreună cu ceapa, usturoiul, ardeiul iute tocat mărunt, cimbrul, sare și piper. Se fierbe totul 5 minute din momentul în care începe să clocotească. Luăm legumele coapte și le punem în saramură apoi mai fierbem câteva minute. Putem pune roșiile și ardeii felii sau le putem toca mai mărunt, depinde de preferințe.
Adăugăm bucățile de pui peste saramură. De acum încolo aveți două variante (le-am încercat pe amândouă). Fie fierbeți pe aragaz 15-20 minute totul, fie băgați la cuptor pentru 20 minute, la 200°C.
Adăugăm pătrunjel verde tocat și o mâncăm cu plăcere (sau cu mămăligă)!