Saramura de pastrav
Saramura de peste este un deliciu, mai ales pentru cei carora le place pestele . Si de ce sa il mancam numai la gratar sau la cuptor, cand putem sa facem o saramura delicioasa. Eu am ales sa o fac folosind pastrav, dar puteti sa puneti orice fel de peste slab. Si nu uitati, este perfecta pentru dieta Dukan!
Faza Croaziera, Consolidare
Ingrediente:
- 2 pastravi
- 2 ardei grasi
- 2-3 rosii
- 1 ardei iute
- 4 catei de usturoi
- 200 ml apa
- 50 ml otet
- o foaie de dafin
- sare, piper
- patrunjel verde
Peste il curatam, ii taiem capul si il curatam de aripioare si solzi (daca e cazul). Apoi taiati pestele in jumatate si il presarati cu sare grunjoasa.
Incingeti gratarul si puneti pestele pe gratar. Il mentinem pana s-a patruns foarte bine.
Deasemenea, puteti pune alaturi de peste, rosiile si ardeii grasi si cel iute taiati felii. Se intorc din cand in cand pana s-au copt bine legumele.
Intre timp pregatim saramura. Se pune apa intr-un ibric la fiert cu o jumatate de lingurita de sare, foaia de dafin, cateva boabe de piper si otetul si se mentine pe foc pana da in clocot.
Cand pestele si legumele s-au gatit le punem intr-un vas si adauga usturoiul pisat. Peste acestea turnam saramura fierbinte si acoperim cu un capac.
Cand servim saramura de pastrav adaugam deasupra patrunjelul verde tocat.
Pofta buna!