Salata marocana de sfecla rosie
Nu prea gatesc sfecla rosie ca nu ne dam in vant dupa ea. Dar am gasit reteta asta si am fost foarte incantati de rezultat asa ca v-o propun si voua. Merge de minunte in dieta Dukan, in combinatie de exemplu cu un gratar de pui/curcan, la chiftele sau la orice altceva doriti voi. Am modificat reteta originala pentru a putea fi consumata in dieta Dukan.
Faza Croaziera, Consolidare
2 portii
Ingrediente:
- 2 sfecle rosii potrivite ca dimensiune
- 1 lingura sos de soia
- 1 catel de usturoi
- zeama de la o jumatate de lamaie
- patrunjel verde (dupa gust)
- sare, piper, chimen
Se curata sfecla si se pune la fiert in apa cu sare. Eventual o taiati in bucati mai mici sa fiarba mai repede (eu cred ca am fiert-o 25-30 minute la foc potrivit). Va dati seama ca e fiarta atunci cand intra furculita usor in ea. O scoateti si o lasati la racit. Intre timp curatati usturoiul si il pisati bine adaugand o lingura de zeama de lamaie.
Lasati usturoiul de o parte pana cand taiati sfecla rosie in cubulete mici. Adaugati la sfecla sare, piper si chimen (nu-i musai daca nu va place). Apoi turnati peste usturoiul, lingura de sos de soia si stoarceti zeama ce a mai ramas din jumatatea de lamaie.
La sfarsit adaugati patrunjelul verde tocat marunt!
Pofta buna!