Salata de fasole verde cu usturoi
O salată ușoară care poate fi consumată și ca o garnitură pentru carnea preparata sub diverse forme. La fel ca toate rețele de pe site și aceasta este o rețetă dukan. Sper să vă placă!
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții – 2
Ingrediente:
-500 g de fasole verde păstăi
- 1 cană apă
- 3-4 căței de usturoi
- 1 lgt ulei de măsline
- 2 lgt suc de lămâie
- mărăr verde
- sare
Dacă este fasole proaspătă o spălați și o curățați, apoi rupeți păstăile în bucăți de 2-3 cm. Dacă folosiți fasolea verde congelată săriți direct la următoarea etapă. Puneți apa la fiert iar când colocotește adăugați fasolea verde și o lăsăți să fiarbă la foc mic cu capac timp de 30 minute (sau până se înmoaie). Sărați fasolea doar după ce ați luat vasul de pe foc.
Curățați usturoiul și pisați-l mărunt. Adăugați peste el uleiul de măsline și zeama de lămâie și omogenizați. Dacă doriți mai mult sos puteți subția cu apă. Deasemenea, dacă vreți să consumați salata în două zile puteți pune 2 lingurițe de ulei de măsline în loc de una.
Scurgeți fasolea verde de apă și răsturnați-o într-un castron adânc. Adăugați sosul și amestecați. Potriviți gustul cu sare, dacă mai este nevoie. Asezonați salata cu mărar verde tocat mărunt și lăsați-o la rece înainte de a o servi.
Poftă bună!