Salata de boeuf
Sa incercam si o reteta clasica. Salata de boeuf, traditional romaneasca si nelipsita de pe mesele noastre mai ales in zilele de sarbatoare. Dar de ce sa asteptam sa fie sarbatoare? Putem face salata de boeuf oricand, chiar si atunci cand suntem la dieta Dukan.
Faza Croaziera, Consolidare
Portie pentru 2 zile
Ingrediente:
- 2 morcovi medii
- 1 patrunjel (radacina)
- 1/2 telina medie
- o jumatate de piept de pui sau curcan
- sare, piper
Se pun legumele intregi impreuna cu carnea la fiert. Daca este cazul spumati la nevoie, atunci cand incepe sa fiarba carnea.
Dupa ce s-au fiert le scoatem si dupa ce s-au racit ne apucam de taiat legumele in cubulete mici de tot si carnea la fel. Daca gasiti sau aveti castraveti murati, dar fara sa contina zahar ii puteti adauga si pe acestia. Condimentam cu sare si piper dupa gust iar la sfarsit adaugam maioneza (aveti reteta aici). Se orneaza dupa preferinta cu legume si se baga la frigider. Este foarte buna, chiar daca lipsesc cartofii (din reteta clasica).