DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Salata cu rucola

Astazi va propun o salata de rucola cu morcovi si castraveti.

Rucola este considerata ultima descoperire in materie de dietoterapie pe plan mondial, fiind si cea mai la moda salata din Europa occidentala si din Statele Unite (unde este cunoscuta si sub numele de argula). Este apreciata mai ales ca element de forta in curele de slabire si de dezintoxicare, unanim considerata ca fiind extrem de eficienta in aceste domenii. Rucola era folosită încă de pe vremea romanilor și considerată afrodisiacă, deși după Evul Mediu a fost neglijată și se găsea doar ca plantă sălbatică. În ultima vreme, însă, rucola este cultivată și folosită din ce în ce mai des ca ingredient culinar.

Ca planta medicinala, este bine de stiut ca are un continut ridicat de vitamina C si fier. Ajuta digestia, regleaza colesterolul, reduce anemia. Deasemenea, rucola are și alte proprietăți: antioxidantă, antiscorbutică, antibacteriană, diuretică (radacina).

Faza Croaziera, Consolidare

Ingrediente:

- rucola

-  castravete verde

- 1-2 morcovi

- sare, piper

Spalam frunzele de rucola si le punem intregi intr-o farfurie. Adaugam apoi castravetele taiat rondele. Morcovii ii curatam si ii taiem fasii cu razuitorul de legume. Le amestecam bine. Adaugam sare, piper si un dressing facur din 5 linguri iaurt degresat plus o lingurita de zeama de lamaie (pentru restul familiei puteti face un dressing din 2 linguri ulei de masline,1 lingura otet de mere,1 lingurita de miere, ca aici).

In plus, ii puteti adauga si niste branza degrestata.

Pofta buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: