DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Rulouri pufoase

Cred ca nu exagerez cand zic ca sunt cele mai pufoase rulouri/cornuri pe care le-am facut pana acum. O nebunie! Au disparut foarte repede din farfurie fie simple, fie cu nutella sau gem de capsuni. Si ce frumos au crescut, ce aroma s-a raspandit in casa in timp ce se coceau!!!

Trebuie sa le incercati sa va convingeti si voi. Clar nu sunt de dieta, ca sa ne intelegem. Dar, daca sunteti la Scara nutritionala va puteti bucura de ele duminica si odata cu voi si cei dragi.

Daca aveti copii de scoala atunci vor fi incantati sa le puneti in pachetelul zilnic niste rulouri extreme de pufoase.

Faza: Consolidare (masa de sarbatoare), Stabilizare definitiva

Scara nutritionala: Duminica (masa de sarbatoare)

Ingrediente:

-1 plic drojdie uscata

-75 ml apa calduta

- ½ lg zahar

-100 ml lapte caldut

-125 ml ulei

- 65 g zahar

- 2 oua

- 1 vf de sare

- 500 g faina

- esenta de vanilie

Preparare:

Amestecam drojdia cu apa calduta si zaharul si lasam deoparte pana se umfla.

Intr-un bol separat punem laptele caldut, uleiul, zaharul sis area si amestecam cu o lingura de lemn.  Adaugam peste cam o cana de faina si omogenizam. Punem si cele doua oua si continuam sa omogenizam compozitia. D

Peste acestea turnam mixul cu drojdie si amestecam bine de tot. In final punem restul de faina cernuta si framantam bine aluatul (iese mai lipicios). Lasam intr-un vas acoperit sa dospeasca vreo ora si jumatate la caldurica pana isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul in doua. Din fiecare bucata se face un cerc mai maricel, se unge foaia cu putin unt topit si apoi se taie cu un rulou de pizza in 12 bucati. Fiecare bucata se ruleaza din exterior in interior, sub forma unui corn. Se aseaza in tava unsa cu unt in linie, cu spatiu intre ele deoarece cresc.

Dupa ce s-a umplut tava se lasa din nou sa mai creasca, circa o ora si jumatate pana si-au dublat si ele volumul.

Coaceti la 180-190 de grade circa 15-20 minute. Dupa ce le-ati scos din cuptor se ung cu unt topit.

Sunt foarte pufoase si mega delicioase.

Pofta buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: