Rulou cu carne
O reteta potrivita pentru cei care abia au inceput dieta Dukan. contine multe proteine si este foarte satioasa! Va recomand sa incercati ruloul cu carne, facut fie din carne de vita, de pui sau de curcan.
Faza: Atac si Croaziera (fara branza topita), Consolidare, Stabilizare
PP, PL
Ingrediente:
- 500 gr carne vita tocata (poate fi si pui, curcan)
- 2-3 oua fierte tare
- 4 felii sunca pui sau curcan
- 2-4 felii branza topita (eu am folosit Hochland Fitness) – valabil pentru consolidare
- condimente si verdeata (marar si patrunjel)
Carnea tocata se condimenteaza si se intinde in forma de patrat sau dreptunghi pe o folie transparenta. Peste foaia de carne se aseaza sunca, branza topita, iar in mijloc se pun ouale.Cu ajutorul foliei modelam carnea in forma de rulou si ii turtim capetele sa nu iasa umplutura. Se aseaza apoi in tava (o asezam cu partea in care s-au unit marginile in jos si evident fara folia transparenta).
Se introduce in cuptorul incins in prealabil la 180 grade si se lasa 40-45 min (in functie de tipul de carne folosit poate fi si mai putin). Dupa ce s-a racit se feliaza si se consuma ca atare (PP) sau cu garnitura de legume fierte, salate in zilele de PL.
Nu uitati: la atac si croaziera nu puneti feliile de branza topita!!!
Pofta buna!