Rulada de pui cu ierburi aromate
Din seria aperitivelor care pot fi servite la mesele festive (că tot se apropie Crăciunul) vă propun astăzi o ruladă simplă de pui, dar foarte gustoasă. Ierburile aromate dau o savoare deosebită acestei rulade care poate fi servită atât caldă, cât și rece.
Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 piept de pui mare
- sare, piper
- mărar verde
- 2 crenguțe de rozmarin
- mix de ierburi aromate în stil italian
- 1 gălbenuș de ou
Preparare. Pieptul de pui îl tăiem astfel încât să obținem o bucată întinsă și subțire. Batem cu ciocanul de carne pentru a frăgezi, apoi condimentăm cu sare și piper. Adăugăm mărarul tocat, rozmarinul (mărunțit), și ierburile aromate. Opțional se poate unge carnea înainte de a pune condimentele cu un cățel de usturoi pentru a-i da aromă.
Rulăm cu grijă pipetul de pui și îl așezăm în tavă. Dacă e cazul legați rulada sau o prindeți cu scobitori. Ungem cu gălbenușul de ou (dacă nu vreți să folosiți ou atunci o stropiți cu ulei de măsline), și presărați deasupra mixul de ierburi aromate. Se lasă la copt 44-45 de minute, apoi se scot e şi se lasă în jur de 15minute să se răcorească, după care se taie.
Poftă bună!