Rulada de curcan cu telina si ardei
O ruladă e mereu bună la casa omului zic eu deoarce o poți folosi ca aperitiv, gustare sau o poți lua la pachet. Iar dacă ai chef poți să îi pui alături și o garnitură și gata masa. Sunteți de acord cu mine?
Așa că hai să încercăm încă o variantă, de data asta mai aromată datorită țelinei și rozmarinului din compoziție.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 bucată piept de curcan potrivită
- ½ țelină medie rasă
- 1 ceapă albă sau 2 fire de ceapă verde
- 1 ardei gras
- sare, piper
- ierburi aromate
- rozmarin verde (opțional dacă nu sunteți fanul acestuia)
- 1 lgt ulei de măsline
Preparare:
Punem uleiul de măsline în tigaie și sotăm legumele (ceapa tocată, țelina și ardeiul tăiat cubulețe) circa 3-4 minute.
Pieptul de curcan se desface într-o singură bucată mare și plată, apoi se bate cu ciocanul de şniţele pentru a se frăgezi, Se condimentează cu sare și piper. Adăugaţi umplutura pe trei sferturi din suprafaţa cărnii, pe lungime (puneți și 1-2 crenguțe de rozmarin dacă vă place aroma).
Rulaţi carnea – pe lăţime – pentru a obţine astfel rulada. Ungeți cu ulei (opțional) și asezonați cu ierburi aromate. Eu am pus rulada în tava de chec din silicon.
Introduceţi rulada în cuptorul încins la 180 de grade pentru 35-45 de minute.
După răcire rulada de curcan se taie în felii groase, oblice și se servește ca atare.