Rulada cu lemon curd (crema de lamaie)
O ruladă delicioasă cu o cremă puternic aromată. Se face repede și se poate mânca în 2 zile deoarece este porție dublă de tărâțe de ovăz. O rețetă dukan dulce pentru voi toti!
Faza Atac (blatul este pentru atac, crema nu), Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente ptr blat:
-4 lg tărâțe de ovăz
- 6 lg lapte praf degresat (considerat adjuvant și permis din atac, dar limitat la 3 lg/zi)
- 2 lg branză degresată
- 2 ouă
- 1 lgt cu vârf praf de copt
- 3 lg îndulcitor (sau după gust)
- esență de vanilie
Albușurile le batem spumă tare. Celelalte ingredient se amestecă într-un bol separate. Se incorporează spuma de albușuri și cealaltă compoziție și se întinde o aluatul în formă dreptunghiulară pe foaia de copt din tavă. Eu am făcut o formă de circa 25 x 35 cm. Am introdus tava în cuptorul încins la 180 de grade și am ținut-o circa 10-15 minute (va dați seama când e gata).
Am lăsat-o 5-10 minute la răcit și apoi am l-am răsturnat pe pun prosop de bucătărie și am disprins cu grijă hărtia de copt. Am rulat blatul cu tot cu prosop și l-am lăsat să se răcească complet. Nu e o operațiune neapărat necesară, dar permite blatului să se răcească în forma pe care o va avea în final, deoarece trebuie sa fie rece pentru a pune crema.
Am umplut rulada cu lemon curd (crema de lămâie). Eu am lasat-o ca atare, voi dacă vrei puteți să mai păstrați punțină cremă și să o glazurați pe deasupra cu crema rămasă.
O puneți la frigider (împachetată în foaie de copt) unde se păstrează foarte bine și e numai bună de mâncat așa rece.
Poftă bună!