Rulada cu branza si somon
O rețetă dukan de aperitiv excelent care poate fi servit oricând pe parcursul zilei sau poate fi luată la pachet. Nu necesită mult timp de pregătire, iar rezultatul e garantat! O să placă la toată familia. Asta dacă sunteți dispuși să o împărțiți.
Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente pentru blat:
-2 ouă
- 1 lg amidon
- 2 lg tărățe de ovăz
- 2-3 lg lapte degresat
- sare
Ingrediente pentru umplutură:
-250 g brânză degresată
- 4-5 felii de somon fume
- verdeață, ceapă verde tăiată fin
- sare
Se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se amestecă cu amidonul, tărâțele de ovăz, laptele degresat și sarea. Albușurile se bat spumă tare cu puțină sare și se încorporează în compoziția de gălbenușuri.
Compoziția rezultată se întinde în tava cuptorului pe hârtie de copt (formă dreptunghiulară (aproximativ 20 x 15 cm) și se pune la copt în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 10-12 minute.
Se lasă la răcit, eventual rulați cu tot cu hârtia de copt și înveliți într-un prosop pentru circa 10 minute.
Între timp pregătiți amestecul de brânză cu sare, verdeață, ceapă verde sau ce mai doriți voi.
Se desface blatul și se întinde uniform brânza. Se adaugă bucăți rupte din feliile de somon și se rulează. Se păstrează în frigider și se consumă rece. Are rost sa va mai spun ce bună e?
Poftă bună!