Pui Stifado
Această rețetă este una grecească (Kotopoulo Stifatho) pe care am încercat să o adaptez pentru faza de atac și zilele de PP din dieta Dukan, însă și cei care nu sunt la dietă o pot prepara fiind o variant mai light a rețetei originale în care se folosește mai mult ulei de măsline la gătit, dar și mai multă ceapă (mult mai multă).
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-5-6 pulpe superioare de pui fără piele
- 1 ceapă (5 pentru zilele de PL) – permisă în atac și la PP pe post de condiment (în final o puteți da la o parte)
- 4 căței de usturoi
- 4-5 foi de dafin
- 1 lgt de pastă de roșii (permisă și în atac pe post de condiment)
- 100 ml apă
- sare, piper, ½ lg de scorțișoară (dacă vă place)
- 5 lg de pătrunjel verde tocat
Preparare. Bucățile de pui se condimentează și se gătesc căte 3-4 minute pe fiecare parte, într-o tigaie antiaderentă. După ce s-au făcut le mutăm într-un vas de yena (sau orice vas rezistent la cuptor. Adăugăm în vas foile de dafin, usturoiul feliat și pasta de roșii dizolvată în apă.
Ceapa, dacă suntem în atac sau la PP o tăiem în patru și o punem între bucățile de pui.
Dacă faceți rețeta pentru PL sau nu sunteți la dietă tăieți cele cinci cepe în patru și apoi le sotați într-o linguriță de ulei de măsline și apoi le adăugați în vas lângă pui. Deasemenea, puteți adăuga în tavă și 6 lg de vin alb (porție pentru 2 zile la dietă).
Acoperim vasul cu o folie de aluminium și introducem în cuptorul încins la 180 de grade, unde o lăsăm cel puțin o oră.
În atac sau la PP o servim ca atare, eventual cu chifle dukan.
Poftă bună!
p.s. mai jos aveti lista cu alimentele si condimentele permise din atac (pentru a da savoare mancarurilor le puteti folosi cu incredere)
Sursa “The Dukan Diet Life Plan”, Pierre Dukan