Pui cu sos de menta
Astăzi fiind joi vă propun o rețetă simplă pentru PP. Chiar dacă vă sună ciudat vă invit să pregătiți sosul cu mentă și o să vă placă. Gustul ușor răcorit se potrivește foarte bine cu carnea de pui. Și în plus se face foarte repede.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-3-4 pulpe de pui fără piele (sau piept de pui)
-150 g iaurt degresat
- 4 frunze de mentă
- ½ lgt coriandru
- 1 lgt suc de lămâie
- sare
- ierburi aromate
Preparare. Puiul se condimentează după gust cu ierburi aromate și sare și se pregătește la grătar.
Între timp pregătim sosul. Eu am o tufănică de mentă în ghiveci de la care folosesc frunzele ori de câte ori am nevoie.
Menta se toacă mărunt de tot, se adaugă peste iaurt și se mixează cu restul de ingrediente (coriandru, suc de lămâie, sare). Până se consumă se păstrează la rece.
Se toarnă peste carnea de pui preparată la grătar și se consumă ca atare.
Simplu și gustos!