Pui cu sos acrisor de rubarba
O rețetă îndrăzneață cu pui și rubarbă. V-ați obișnuit probabil cu rubarba în rețetele de deserturi, dar iată că o putem folosi și la felurile principale. Asta în caz că vă place gustul acrișor. Rețeta este una simplă pe care o puteți pregăti în circa 30-35 minute.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 piept de pui
- 4 tije de rubarbă
- 1 ardei gras roșu
- 1 lgt ulei de măsline
- 1 lgt ghimbir ras (opțional)
- sare, piper
- 250-300 ml supă de pui sau apă
Preparare:
Punem pieptul de pui tăiat bucăți pe lungime într-o tigaie anti aderentă încinsă și o lăsăm la foc mediu 5-7 minute până devine carnea albă. Între timp punem uleiul de măsline într-o oală și adăugăm rubarba tăiată bucăți de 1,5-2 cm lungime, ardeiul gras tăiat cubulețe și sotăm 2 minute. Adăugăm ghimbirul, sare și piperul plus supa de pui sau apa și lăsăm să fiarbă 15 minute. Adăugăm bucățile de pui și mai lăsăm la fiert circa 15-20 minute până scade sosul.
Se poate servi cu ”orez”/piure de conopidă.