Pui cu lamaie si zucchini
Bun de tot. O reteta citita intr-o carte din colectia Adevarul, pe care am adaptat-o cu succes la dieta Dukan. Si dupa cum va spuneam, desi nu e la dieta, sotul imi testeaza si el retetele. Spre surprinderea mea (nu ii plac dovleceii), a dat verdictul: delicios!
Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva
Portie ptr 1 persoana
Ingrediente:
- 1/2 piept de pui
- 1 zucchini (dovlecelul de culoare verde inchins) subtire
- o bucata de praz (5-6 cm lungime)
- 2 catei de usturoi
- zeama de la o jumatate de lamaie mai mare
- 1 lingura busuioc uscat
- 1 lingura patrunjel uscat
- sare, piper
Se taie pieptul de pui fasii inguste de tot si se pun in tigaia incinsa pana se albesc (daca vreti puteti pune cele 3 picaturi de ulei tolerate, dar nu-i musai). Apoi adaugam prazul taiat rondele subtiri de tot, zucchini feliat rondele subtiri si usturoiul. Mai punem busuiocul si patrunjelul si lasam la foc mic si amestecam cca 5 minute. Apoi adaugam sucul proaspat stors de lamaie, condimentele si punem un capac deasupra sa se inabuse la foc mic. Cred ca am mai lasat-o cca 15 minute la foc, iar cand a scazut zeama de la lamaie am mai pus un pic de apa. Cand a scazut si apa am oprit focul. Se mananca imediat, iar gustul acrisor e deosebit.