Pui cu ciuperci
Am promis pe Facebook reteta si iat-o. Este o reteta pe care am gasit-o pe site-ul Marthei Stewart si pe care am adaptat-o astfel incat sa se potriveasca pentru zilele de PL din dieta Dukan. Puiul cu ciuperci este insa o mancare care poate fi consumata impreuna cu toata familia, nu doar de cei care tin dieta. Asa ca daca va plac ciupercile, go for it!
Faza Croaziera, Consolidare
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 500 grame de ciuperci Champignon
- o jumatate de cana de pasta de rosii
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita oregano
- sare, piper
Incingem o tigaie antiaderenta si punem pieptul de pui taiat bucatele (cine vrea poate sa unga tigaia cu putin ulei, stiti voi, in limita celor 3 picaturi premise). Il tinem pana se albeste la culoare (cate 5-8 minute pe o parte). Il scoatem din tigaie pe o farfurie.
In aceeasi tigaie deja incinsa punem ciupercile taiate in 2 sau in 4, in functie de marimea lor si punem un capac peste (sa fie etans). Le tineti pe foc mic spre mediu (amestecand in ele eventual) cam 5-7 minute (ele lasa apa).
Adaugati apoi pasta de rosii, usturoiul pisat, oregano, sarea si piperul. Lasati la foc mediu inca 10-15 minute. Daca vi se pare ca scade apa/sosul prea mult puteti adauga putina apa. Apoi adaugati bucatile de pui, mai lasati 5 minute si gata. Il serviti cald.
Pofta buna!