Friptura de pui cu broccoli
O varianta de meniu usoara si destul de repede de facut. Desi respecta toate principiile unei retete Dukan, aceasta poate fi consumata de toata familia la masa de pranz dintr-o sambata sau duminica linistita. Nu trebuie sa gatiti separat pentru ceilalti membrii ai familiei.
Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
PL
Ingrediente:
- 1-2 piept de pui (poate fi si curcan)
- 1 ardei rosu
- marar si patrunjel verde
- sare, piper
- 1 broccoli
Se incalzeste apa pe foc. Cand fierbe adaugati sare si broccoli taiat in buchete aproximativ egale. Broccoli fierbe cam in 25-30 de minute; bucatile trebuie sa fie moi, dar intregi. Scurgeti apa cu grija pentru a nu zdrobi buchetele de broccoli, care sunt destul de fragile.
Pentru friptura: taiati pieptul in bucati mai mari pe care le condimentati cu sare si piper. Puneti-le intr-o tava sau vas de yena. Printre bucatile de pui asezati felii din ardeiul rosu. Adaugati apa (dar sa nu acopere toata carnea), puneti capac tavii si introduceti-o in cuptorul incins la 180 grade. Dupa 30-35 minute scoateti tava presarati mararul si patrunjelul verde tocate marunt si introduceti din nou in cuptor pentru inca 25-30 minute (daca vreti nu mai puneti capacul). Friptura este extrem de frageda si de gustoasa, broccoli este plin de vitamine…un pranz pentru toata familia.
Pofta buna!