DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Friptura de pui cu broccoli

O varianta de meniu usoara si destul de repede de facut. Desi respecta toate principiile unei retete Dukan, aceasta poate fi consumata de toata familia la masa de pranz dintr-o sambata sau duminica linistita. Nu trebuie sa gatiti separat pentru ceilalti membrii ai familiei.

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

PL

Ingrediente:

-  1-2 piept de pui (poate fi si curcan)

- 1 ardei rosu

- marar si patrunjel verde

- sare, piper

- 1 broccoli

Se incalzeste apa pe foc. Cand fierbe adaugati sare si broccoli taiat in buchete aproximativ egale. Broccoli fierbe cam in 25-30 de minute; bucatile trebuie sa fie moi, dar intregi. Scurgeti apa cu grija pentru a nu zdrobi buchetele de broccoli, care sunt destul de fragile.

Pentru friptura: taiati pieptul in bucati mai mari pe care le condimentati cu sare si piper. Puneti-le intr-o tava sau vas de yena. Printre bucatile de pui asezati felii din ardeiul rosu. Adaugati apa (dar sa nu acopere toata carnea), puneti capac tavii si introduceti-o in cuptorul incins la 180 grade. Dupa 30-35 minute scoateti tava presarati mararul si patrunjelul verde tocate marunt si introduceti din nou in cuptor pentru inca 25-30 minute (daca vreti nu mai puneti capacul). Friptura este extrem de frageda si de gustoasa, broccoli este plin de vitamine…un pranz pentru toata familia.

Pofta buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: