DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pui condimentat cu fasole galbena

O variantă de meniu pe care o puteți pregăti pentru toată familia. Se pregătește repede și este foarte gustoasă. Garantez că o să placă tutror, de la mic la mare.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente pentru 2 porții:

-4 pulpe superioare de pui cu piele

- mix de condimente (sare, piper, oregano, busuioc, fulgi usturoi, boia de ardei, praf de chili)

- 1 ceapă

- 2 roșii

- 300 g fasole galbenă

- 2 căței de usturoi

- sare, piper

- 3-4 frunze de busuioc verde

- 6 lg vin alb

- 1 lg ulei de măsline (opțional)

Preparare pui. Se spală pulpele de pui și se curăță de grăsime. Se face un buzunar între piele și carne și se unge în interior puiul cu mixul de condimente. Se așează într-o tigaie antiaderentă (eu am folosit dry cooker), se pune capacul și se lasă pe foc circa 25-30 minute (depinde de foc). Ca alternativă, bucățile de pui se pot pune în punga pentru gătit și se poate prepara în cuptor.

Preparare fasole. Fasolea se prepară la abur sau se fierbe circa 10 minute până se înmoaie.

Între timp se sotează 2 minute (în ulei sau apă) ceapa tocată mărunt.  Se adaugă roșiile tăiate cuburi și usturoiul și se mai lasă circa 5 minute. Adăugați apoi fasolea și gătiți sub capac înca 10-15 minute până când se evaporă zeama lăsată de roșii (daca se evapora prea repede mai adaugati pe parcurs cate putina apa). La final turnați peste vinul alb, puneți frunzele de busuioc și mai lăsați pe foc 2 minute. Presărați sare și piper după gust, transferați în farfurii, puneți și pulpele de pui lângă și aveți un prânz sau o cină delicioasă.

P.s. la dieta pielea o dam la o parte!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: