DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pui barbeque

Știu că a început Postul Paștelui și v-am promis că am să mai postez rețete specifice, însă astăzi vă propun din nou o rețetă cu pui. Așa cum v-am mai spus de atâtea ori carnea de pui poate fi preparată în foarte multe variante, iar dacă sunteți la dietă nu trebuie să fie gătită doar pe grătar sau fiartă deoarece riscăm să nu ne mai facă plăcere atunci când o consumăm. Și știm cu toții că masa trebuie să fie o plăcere și nu un chin.

Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente

-4 ciocănele de pui

- 2 lg ketchup fără zahăr

-  1 lg îndulcitor lichid

- ¼ lgt chili

- ½ lgt oregano

- ½ lgt pudră de usturoi

- ½ lgt cimbru

- ½ lgt pudră de ceapă

- ½ lgt boia

- sare, piper

Preparare

Din ketchup, îndulcitor și restul condimentelor se face o pastă. Cu o pensulă de bucătărie se ung ciocănelele cu această pastă și se așează într-o pungă cu fermoar sau într-un vas și se acoperă cu folie (dacă rămâne compoziție o turnați peste pui) și se dă la frigider cel puțin o oră.

Se scot ciocănelele și se așează într-un vas rezistent la cuptor și se introduc în cuptorul încins pentru circa 35 minute.

Dacă aveți grill sau grătar se pot face și așa. Se pot consuma simple sau alături de o garnitură (au o culoare mai închinsă nu pentru că sunt arse ci mai ales din cauza ketchupului folosit).

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: