Praline cu visine
De mult asteptam niste esente/arome noi. Mi-am mai comandat unele online si le-am testat, dar aseara am avut surpriza sa gasesc esente noi in standul unui hipermarket (de la Dr. Oetker). Asa ca azi am incercat o reteta noua in care am folosit esenta de visine. Si a iesit super (ma si vedeam infulecand o bomboana de ciocolata cu o visina mare inauntru). Dar sa revenim cu picioarele pe pamant, eu am facut pralinele cu visine dupa reteta Dukan. Si chiar daca sunt Dukan, degustatorul meu sef (adica sotul) le-a aprobat in totalitate, si chiar mi-a mancat cateva din ele pana sa ma prind si eu.
Faza Croaziera, Consolidare
Ingrediente:
- 4-5 linguri de lapte degresat
- 5 linguri de lapte praf degresat
- 3 linguri cacao
- 3- 4 linguri indulcitor praf (depinde cat de dulce e cel pe care il folositi)
- 10-15 picaturi de esenta de vanilie (in functie de gust)
Se pun intr-un vas ingredientele seci (laptele praf degresat, cacaua, indulcitorul) si se amesteca bine. Se adauga laptele degresat (lichid) si se amesteca pana se dizolva ingredientele seci.
La sfarsit adaugam 10-15 picaturi de esenta de visine, amestecam si turnam in forme de silicon pentru ciocolata. Mie mi-au iesit 12 praline din aceasta cantitate. Introduceti forma in congelator si pastrati-o acolo 2-3 ore. Inainte de a le consuma lasati-le la temperatura camerei 10 minute. Nu le mancati pe toate odata, impartiti-le pentru 2 zile. Ale mele, cele din poza sunt inca aburite dupa ce le-am scos din frigider, ca nu am mai avut rabdare (promit ca la tura viitoare sa schimb pozele .
Pofta buna!