DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Prajitura rasturnata cu rubarba (fara tolerate)

Din seria ”Eu ce pot să pun în prăjituri în loc de fructe?” avem astăzi o nouă rețetă de prăjitură cu rubarbă, un înlocuitor foarte bun al merelor în dieta dukan. Este o plantă pe care o găsim în acest sezon, așa că profitați acum cât mai este pe piață deoarece în restul anului nu se găsește. Dacă luați mai multă se poate păstra la congelator.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-4 tije de rubarbă

- 4 ouă

- 4  lg tărâțe de ovăz

- 6 lg lapte praf degresat

- 150 g iaurt grecesc degresat

-îndulcitor după gust

- 1 lgt praf de copt

- 1 fiolă esență de lămâie

Preparare:

Spălăm tijele de rubarbă și le tăiem în bucăți de 1,5 cm lungime. Le punem în tava (circa 22-24 cm diametru) și le pudrăm cu îndulcitor pudră.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă le amestecăm cu iaurtul, tărâțele de ovăz, laptele praf degresat și îndulcitorul pudră și omogenizăm. Adăugăm esența de lămâie și praful de copt și lăsăm deoparte până batem albușurile spumă tare de tot.

Integrăm albușurile spumă în compoziția cu gălbenușurile, amestecând de sus în jos (și nu în sensul acelor de ceasornic, ca să rămână aerată compoziția). Turnăm compoziția peste rubarbă și introducem tava în cuptorul încins la 170 de grade pentru circa 40-45 minute (sau până trece testul scobitorii).

Rubarba acrișoară dă o savoare deosebită prăjiturii (e ca și cum ați fi folosit bucăți de măr acrișor). Se consumă rece.

Poftă bună!

 

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: