DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Prajitura desteapta cu fructe

Pot să pun pariu că la varianta asta a deșteptei nu v-ați gândit! Eu m-am gandit! Și bine am făcut deoarece a ieșit o deșteaptă tare faină. Cum mi-a venit ideea? Păi săptămâna trecută am petrecut-o în Ardeal în vizită la părinți. Și cum ei au zmeură în grădină, în timp ce o culegeam (una în bol și două în burtică) mi-a venit ideea să încerc și varianta asta. Tare rapid s-a mâncat zău!

Faza Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Miercuri

Ingrediente:

- 4 ouă

- 4 linguri tărâțe de ovăz măcinate fin

- 4-5 linguri îndulcitor pudră (sau după gust)

- 500 ml lapte degresat

- 150-200 g branza degresata

- 2 lg amidon de porumb

-esență de vanilie

- 1 cană zmeură (sau fructe de pădure, bucăți de caisă…ce vreți voi)

Preparare:

Amestecăm brânza cu cele 4 galbenușuri și cu îndulcitorul. Peste compozitia cremoasă se adaugă laptele, amidonul, tărâțele și esența de vanilie.
Albușurile le batem spumă tare cu puțină sare  și se adaugă peste compoziția făcută anterior.

Se amestecă foarte bine, dar încet și cu grija. Va fi o compoziție mai degrabă lichidă! Adăugăm zmeura și amestecăm încet.

Se pune în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul încins în prealabil la 120-130 grade. Se ține cel puțin o oră – o oră și un sfert.

Vă recomand să folosiți o tavă pătrată cu laturi de 24-25 cm sau rotundă cu diametrul de 24 cm (eu am greșit un pic că am pus-o într-o tavă mai mare – numai așa am găsit la mama – și a ieșit mai subțirică decât de obicei).

Lăsați la răcit înainte de a o taia.

Pofta bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: