Prajitura desteapta cu fistic
Și pentru că prăjitura deșteaptă e o prăjitură care se face foarte ușor și este și foarte bună, dovadă faptul că unii dintre voi ați pregătit-o de mai multe ori, azi vă propun încă o variant aromată a acesteia.
Rețeta se face la fel de ușor, nu aveți nevoie decât de 5 minute pentru a o pregăti și încă o oră pentru copt. Spor la treabă!
Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri tărâțe de ovăz măcinate fin
- 4-5 linguri îndulcitor pudră (sau după gust)
- 500 ml lapte degresat
- 150-200 gr branza degresata
- 1 plic de budincă cu aromă de fistic
-esență de fistic
Preparare
Amestecăm brânza cu cele 4 galbenușuri și cu îndulcitorul. Peste compozitia cremoasă se adaugă laptele, budinca, tărâțele și esența de fistic.
Albușurile le batem spumă tare cu puțină sare și se adaugă peste compoziția făcută anterior. Se amestecă foarte bine, dar încet și cu grija. Va fi o compoziție mai degrabă lichidă!
Se pune în tava (a mea are cca 20×20 cm) tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul încins în prealabil la 120-130 grade. Se ține cel puțin o oră – o oră și un sfert.
Lăsați la răcit înainte de a o taia.
Pofta bună!