DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Prajitura cu visine

A venit sezonul vișinelor și evident că ne gândim repede să facem o tarta/prajitură cu aceste minunății. Dacă sunteți la consolidare sau stabilizare această rețetă dukan o să vină la fix. Gustul dulce-acrișor dă o savoare deosebită prăjiturii.

Faza Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-3 ouă

- 4 lg de tărâțe de ovăz

- 150 g iaurt degresat

- 2 lg amidon de porumb

- 4 lg lapte praf degresat

- 1 lgt praf de copt

- 3-4 lg îndulcitor după gust

- esență de vanilie

- 1 cana visine (la stabilizare). Pentru consolidare puteti pune caise, piersici, zmeura, capsuni in loc de visine.

Vișinele fără sâmburi le presărăm cu 1 lg de îndulcitor pudră și le lăsăm așa pana pregătim blatul.

Separăm ouăle. Gălbenușurile și iaurtul le amestecăm cu tărâțele, laptele praf degresat, amidonul, îndulcitorul, esența de vanilie și praful de copt. Albușurile le batem spumă tare cu puțină sare și le incorporăm ușor cu lingura în compoziția de gălbenușuri, amestecând de sus în jos.

Vișinele (sau alte fructe) le punem în tavă (Ø 20cm) și turnăm compoziția peste ele. Cu o lingură amestecăm în tavă compoziția și vișinele.

Dăm la cuptorul încins la 180 de grade și coacem circa 30-35 minute (facem testul cu scobitoarea). Când o scoateți din tavă să o întoarceți cu partea de jos în sus și să o pudrați cu îndulcitor. Un deliciu!

Poftă bună!

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: