Prajitura cu ness
Pentru azi va propun o rețetă dukan care poate fi consumată începând cu faza de atac. Este usor de făcut, nu necesită ingredient multe, iar dacă vă place ness-ul atunci sigur prajitura asta va fi pe gustul dvs. Așadar să trecem la treabă.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente pentru biscuit:
-3 lg tărâțe de ovăz
- 2 lg lapte praf degresat (conform site-ului francez al dietei dukan laptele praf este considerat aliment adjuvant și nu tolerat. Prin urmare el poate fi consumat începând cu atacul, dar se recomandă limitarea acestuia la 3 lg/zi, din cauza lactozei).
- 2 albușuri de ou
- ½ lgt scorțișoară
- esența de rom
Ingrediente pentru cremă:
-6 foi de gelatină
- 7 lg de apă
- 1 plic de cafea solubila (ness)
- îndulcitor după gust
- 250 g brânză degresată
- 1 gălbenuș
- esență de rom (opțional)
Ingrediente ptr jeleu:
-3 foi de gelatină
- 75 ml apă
- 1 plic de cafea solubila (ness)
- îndulcitor după gust
Preparare biscuit – tărâțele, laptele praf degresat, scorțișoara (1) se amesteca cu cele 2 albușuri de ou (2) se adaugă esența de rom și se dă la cuptorul încins la 200 grade pentru circa 10 minute. Eu am folosit o forma de silicon dreptunghiulară, de tipul celor pentru chec și a ieșit un biscuite de circa 1 cm grăsime(,43). Se lasă la răcit și între timp se pregătește crema.
Pentru cei care nu reușesc să pregătească gelatină foi vă rog să urmați cu atenție următorii pași. Punem într-un bol cu apă la temperatura camerei cele 6 foi de gelatină și le lăsăm acolo pentru 5 minute. Între timp încălzim cele 7 lg de apă într-un bol mai mic la microunde (sau pe foc). Apa trebuie să fie fierbinte și nu călduță. În această apă fierbinte (luată de pe foc dacă ați folosit aragazul să o încălziți) puneți gelatina hidratată 5 minute (luam doar foile de gelatină și le punem în apa fierbinte, nu și apa în care s-au hidratat). Amestecăm foarte bine și ele se vor dizolva uniform (5).
Peste gelatină adăugăm plicul de cafea solubilă (ness) și omogenizăm. Compoziția aceasta o turnăm peste brânza degresată (este de preferat ca brânza să fie la temperatura camerei, nu direct din frigider) și frecată cu gălbenușul de ou și omogenizăm compoziția (6). Mai adăugăm îndulcitorul după gust (nu v-am dat cantități că depinde foarte mult de tipul îndulcitorului folosit de dvs.). Punem crema peste biscuite direct în tava de silicon, nivelăm și dăm la frigider pentru cel puțin 10 minute până pregătim jeleul.
Hidratăm cele 3 foi de gelatină urmând aceeași pași de mai sus și o dizolvăm în cei 50 ml de apă fierbinte. Adăugăm peste nessul și îndulcitorul după gust (7). Amestecăm bine de tot să nu rămână cocoloașe și o turnăm peste cremă (tot în tava de silicon). Se lasă la rece cel puțin 1 oră, până se întărește gelatina.
Se consumă ca atare și se păstrează în frigider (8).