DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Prajitura cu mere

M-am trezit cu o poftă teribilă de prăjitură cu mere ca la mama acasă. Cum însă mama nu-i acasă acum și cum o variantă de dietă nu strică, am purces la treabă cu ingredientele din dotare. Vreau să vă spun că deja e mâncată jumătate din ea și abia am scos-o din cuptor acum o oră.

Bună de tot. Unde mai pui că merele folosite sunt aduse de tata din grădina părintească….Ufff…tare bune sunt și ele.

Faza Consolidare, Stabilizare definitiă

Scara nutrițională – începând de Joi

Ingrediente:

-6 lg făină integrală (mai plinuțe așa, nu vă zgârciți)

- 3 lg tărâțe ovâz măcinate fin

- 6 lg lapte praf degresat

- 2 gălbenușuri

- 1-2 lg brânză degresată (cred că merge și lapte)

- 2 lgt ulei de măsline

- 3-4 lg îndulcitor (xilitol am folosit)

- 1 esență vanilie

- 1 lg prag de copt

- 1 vf cuțit sare

Umplutură:

-4 mere curățate , rase și scurse de zeamă

- 4 lg îndulcitor

- 1 lg scorțișoară

Preparare aluat:

Punem toate ingredientele uscate într-un bol. Adăugăm gălbenușurile, uleiul de măsline, esența de vanilie și 1 lg brânză. Frământăm aluatul cu mâna. În caz că e prea tare mai puneți puțină brânză, sau invers, dacă pare prea moale mai adăugați un pic de făină.

Lăsați aluatul 30 min la frigider.

După ce l-ați scos îl împărțiți în 2 și întindeți pe un fund de lemn presărat cu puțină făină cele 2 foi. Puneți prima foaie pe fundul tăvii (eu am folosit o tavă de silicon rotundă cu un diametru de circa 22-24 cm, dacă nu aveți silicon atunci puneți pe hârtie de copt), deasupra acesteia puneți merele, adăugați îndulcitorul și scorțișoara, apoi acoperiți cu cea de a doua foaie.

Înțepați foaia de deasupra în câteva locuri cu furculița și presărați puțin xilitol deasupra (nu altfel de îndulcitor) și băgați în cuptorul încins la 180 pentru circa 20-25 minute până se rumenește frumos foaia.

Lăsați la răcit și serviți ca atare sau cu o cupă de înghețată lângă.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: