Prajitura rasturnata cu mere
Nu este o rețetă complicată, am folosit blatul clasic pe care l-am mai încercat și alte rețete așa că am mers la sigur. În plus poate fi consumată și în Scara nutrițională începând cu ziua de fructe.
Faza Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-2 mere
- 4 ouă
- 4 lg tărâțe de ovăz
- 6 lg lapte praf degresat
- 2 lg amidon de porumb (opțional, îl puteți elimina dacă doriți)
- 150 g iaurt grecesc degresat
-îndulcitor după gust
- 1 lgt praf de copt
- ½ lgt scorțișoară
Preparare:
Curățăm merele de coajă și le tăiem cubulețe. Punem 500 ml apă la fiert cu îndulcitor și scorțișoara, iar când începe să dea în clocot adăugăm și merele. Le lăsăm să fiarbă circa 5 minute apoi le scoatem cu o spatulă, le scurgem de apă și le punem în tavă.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă le amestecăm cu iaurtul, tărâțele de ovăz, laptele praf degresat, amidonul (dacă folosim) și îndulcitorul pudră și omogenizăm. Adăugăm praful de copt și lăsăm deoparte până batem albușurile spumă tare de tot.
Integrăm albușurile spumă în compoziția cu gălbenușurile, amestecând de sus în jos (și nu în sensul acelor de ceasornic, ca să rămână aerată compoziția). Turnăm compoziția peste mere și introducem tava în cuptorul încins la 170 de grade pentru circa 40-45 minute (sau până trece testul scobitorii).
Rezultă o prăjitură cu mere aromată și gustoasă. Se consumă rece.
Poftă bună!