Prajitura cu dovleac si bezea
Rețeta aceasta are la bază o altă rețetă pe care v-am propus-o cu ceva timp în urmă, și anume prajitura cu bezea. Și pentru că aveam dulceața de dovleac la îndemână am zis să o folosesc. Și bine am făcut deoarece a ieșit o prăjitură dukan tare bună, care aduce foarte mult cu prăjitura cu mere. Sper să o încercați și să îmi dați dreptate.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-4 ouă
- 4 lg tărâțe de ovăz
- 2 lg tărâțe de grâu
- 2 lg amidon de porumb
- 6 lg lapte praf degresat
- 150 g iaurt degresat
- 1 lgt praf de copt
- 3-4 lg îndulcitor
- esență de vanilie
-6-8 lg de dulceață de dovleac
Preparare. Separam albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le amestecăm cu iaurtul și adăugăm pe rând tărâțele de ovaz, cele de grâu, amidonul, laptele praf, îndulcitorul, esența și praful de copt. Turnăm compoziția într-o tavă de silicon cu diametrul de circa 20 cm și coacem în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 15-20 minute.
Între timp pregătim bezeaua. Batem cu mixerul albușurile cu puțină sare până rezultă o spumă densă. Adăugăm în ploaie 2-3 lg de îndulcitor după gust.
Scoatem tava din cuptor, punem peste blat în strat uniform dulceața de dovleac, turnăm bezeaua deasupra și nivelăm apoi dăm din nou la cuptor. Eu am mai ținut-o 10 minute la 180 de grade și 10-15 minute la 160 grade. Vă orientați după culoare. Atenție că bezeaua se va umfla în cuptor, dar apoi se așează după ce opriți focul. Se consumă rece și se păstrează la frigider de pe o zi pe alta.
Poftă bună!
p.s. dacă nu aveți dulceața de dovleac atunci tăiați dovleacul cubulețe mici sau îl radeți prin răzătoarea mare și îl sotați în tigaie 5-10 minute (sau îl preparați la abur). Adăugați apoi îndulcitor, vanilie și multă scorțișoară și îl turnați peste blat.