Prajitura cu dovleac
Rețeta de astăzi este una extreme de gustoasă și care poate fi preparată de orice persoană căreia îi place dovleacul. Dacă sunteți la dietă rețeta se adresează mai ales celor care țin Scara nutrițională sau sunt în consolidare în dukan clasic.
Prepararea vă ia cel mult 5 minute, iar coptul circa 35 minute. Deci în mai puțin de o oră aveți o prăjitură delicioasă.
Faza Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Joi
Ingrediente:
-2 ouă
- 50 ml lapte degresat
- 6 lg făină integral
- 6 lg lapte praf degresat
-2 lgt scorțișoară
- 1 lgt praf de copt
- 1 vf cuțit bicarbonat de sodiu
- ½ lg sare
- 5 lg îndulcitor pudră
- 1 cană piure de dovleac
- esență de vanilie
Preparare:
Ouăle se bat într-un vas. Peste acestea se adaugă laptele și piureul de dovleac și se mixează compoziția.
Într-un bol separat mixați ingredientele uscate. Turnați cu o lingură ingredientele uscate în compoziția inițială și amestecați cu atenție să nu facă cocoloașe.
Turnați compoziția într-o tavă (eu am folosit una rotunda cu diametrul de circa 20-22 cm) și introduceți în cuptorul încins la 180 de grade.
Coaceți circa 30-35 minute (faceți și testul cu scobitoarea). Lăsați să se răcească complet și apoi tăiați prăjitura. Se poate păstra mai multe zile la rece.
Poftă bună!