DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Prajitura cu bezea

Din nou vă propun o rețetă dukan pe post de desert. Nimic complicat în rețeta asta, se face repede și rezultatul e delicios. Se pot face diverse variante ale acesteia, dar despre asta am să vă povestesc altă dată.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-3 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz

- 2 lg tărâțe de grâu

- 2 lg amidon de porumb

- 4 lg lapte praf degresat

- 150 g iaurt degresat

- 1 lgt praf de copt

- 3-4 lg îndulcitor

- esență de vanilie

Separam albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă le amestecăm cu iaurtul și adăugăm pe rând tărâțele de ovaz, cele de grâu, amidonul, laptele praf, îndulcitorul, esența și praful de copt. Turnăm compoziția într-o tavă de silicon cu diametrul de circa 20 cm și coacem în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 15-20 minute. Între timp pregătim bezeaua. Batem cu mixerul albușurile cu puțină sare până rezultă o spumă densă. Adăugăm în ploaie 2-3 lg de îndulcitor după gust.

Scoatem tava din cuptor, turnăm bezeaua deasupra și nivelăm apoi dăm din nou la cuptor. Eu am mai ținut-o 10 minute la 180 de grade și 10 minute la 160 grade. Vă orientați după culoare. Atenție că bezeaua se va umfla în cuptor, dar apoi se așează după ce opriți focul. Se consumă rece și se păstrează la frigider de pe o zi pe alta.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: