DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Prajitura Choco Coco

De data asta am o reteta de desert preluata tot de la Dr. Dukan. Sper sa va placa gustul de cacao pentru ca la aceasta reteta il regasiti din plin. Si cel de portocale, deoarece am schimbat aroma fata de reteta originala. Asa cum stiti deja este o reteta care se adreseaza in principal celor care tin dieta Dukan, dar daca le place si celor din familie nu ezitati sa o impartiti cu ei :)

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

Portie pentru 4 persoane (sau 4 zile)

Ingrediente:

- 8 linguri tarate de ovaz

- 8 linguri tarate de grau

- 4 oua

- 2-3 linguri indulcitor lichid

- 3 iaurturi degresate 0,1 % (sau 450 gr)

- 2 linguri cacao degresata

- 3 linguri lapte praf degresat

- 1 praf de copt

- esenta de portocale

Ouale intregi se bat bine cu mixerul, apoi adaugam iaurturile si continuam sa mixam cu mixerul. Lasam deoparte mixerul si amestecam cu lingura de lemn mai departe. Adaugam lingura cu lingura taratele de ovaz si cele de grau (eu le-am mai rasnit cu robotul de bucatarie sa aiba o consistenta mai apropiata de cea a fainii) si continuam sa amestecam. Adaugam indulcitorul, cacaua,laptele praf,  praful de copt si esenta de portocale (dupa gust).

Intre timp incingenti cuptorul la 170 grade.

Turnati compozitia intr-o tava (rotunda sau patrata) tapetata  cu hartie de copt sau intr-o forma de silicon. Introduceti tava la cuptor si o lasati circa 40-45 minute (faceti testul cu scobitoarea).

Dupa ce ati scos-o din cuptor o mai lasati 5-10 minute si o scoateti din forma. Se pastreaza la frigider si se consuma rece.

Pofta buna!

p.s. Ca orice reteta cu iaurt sau branza in continut si aceasta iese putin umeda, dar racita la frigider primeste o altfel de consistenta. Aaa, portocala din poza e doar de decor :)

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: