DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tort Dobos – dukan style

Ufff…trebuie să încep postarea asta cu un ufff… Și să vă spun de ce. Desi aceasta reteta trebuia sa fie una de Carpati, a iesit diferita. Si pentru ca seamana mai degraba cu un Dobos, a rezultat de fapt un tort Dobos. Dar promit ca revin si cu o reteta de Carpati (Anca stie de ce).

Faza: Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând cu Miercuri (dar atenție la tolerate ca sunt 2)

Ingrediente blat:

-5 albușuri

- 3 gălbenușuri

- 9 lg lapte praf degresat

- 6 lg tărâțe de ovăz

- 3 lg tărâțe de grâu

- îndulcitor după gust

- 1 lgt praf de copt

Ingrediente cremă:

-350 ml lapte degresat

- 2 gălbenușuri

- 2 lg amidon de porumb

- îndulcitor după gust

- 3 lgt cacao

- 5 foi de gelatină

Preparare:

Albușurile și gălbenușurile se amestecă într-un vas (atenție! albușurile NU se bat spumă). Se bat puțin cu telul și apoi se adaugă restul ingredientelor uscate. Compoziția rezultată (mai lichidă) se întinde într-un strat cât mai subțire și uniform pe hârtie de copt în tava mare de la aragaz. Se introduce în cuptorul încins la 180 grade și se coace circa 15 minute (vă orientați la culoare).

Se scoate tava și se lasă la răcit.

Între timp ne ocupăm de cremă. Mai întâi punem gelatina la hidratat.

Punem apoi 300 ml lapte la încălzit pe aragaz. Separat într-un bol amestecăm gălbenușurile cu îndulcitorul, amidonul, cacaua și încă 50 ml de lapte.

În momentul în care laptele începe să fiarbă pe foc adăugați și compoziția cu gălbenușuri și amestecați în continuu la foc mic până se îngroașă. Aveți grijă să nu facă cocoloașe.

Scoateți gelatina din apă și adăugați-o pe foc peste crema de cacao. Amestecați să se omogenizeze și opriți focul.

Lăsați crema să se răcească puțin înainte de a o întinde pe foi, dar amestecați de când în când în ea să nu facă scoarță.

Asamblare. Tăiați foaia în patru pe lățime. Ungeți prima foaie cu cremă, o adăugați și pe următoarea și tot așa. Eu am păstrat puțină cremă pentru decor (într-un bol acoperită), iar foile cu cremă le-am învelit în folie de aluminiu și le-am pus la frigider jumătate de oră, iar peste am pus o greutate pentru a o presa.

Am decorat cu ce cremă a mai rămas și am pudrat-o cu niște cacao.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: